Jadłospis od 15 lipca do 26 lipca 2019

od 15 lipca do 19 lipca 2019 r.

Poniedziałek, 15 lipca

ŚNIADANIE: wek z masłem (1,7), szynka drobiowa i sałata lodowa, herbata z cytryną, winogrono
OBIAD: zupa kapuśniak z kiełbasą (9), ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem (7), marchewka, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: biszkopt z dżemem truskawkowym, woda z cytryną i miętą

Wtorek, 16 lipca

ŚNIADANIE: chleb z masłem (1,7), jajko, ogórek zielony (3), herbata owocowa, nektarynki
OBIAD: rosół z makaronem (1,3,9), ziemniaki, kotlet schabowy (1,3), surówka z kapusty kiszonej i marchewki , kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: deser ptasie mleczko (7)

Środa, 17 lipca

ŚNIADANIE: bułka sezamowa z masłem (1,7,11), ser żółty, pomidor (7), kakao (7), arbuz
OBIAD: zupa szpinakowa (3), makaron (1,3), sos boloński z mięsem mielonym wieprzowo-wołowym, jabłko, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: gofry z owocami i jogurtem

Czwartek, 18 lipca

ŚNIADANIE:  chleb słonecznikowy z masłem (1,7), pasta z wędzonego kurczaka i rzodkiewka (3), herbata z miodem
OBIAD: krem z cukinii z grzankami (7,9), ziemniaki, jajko sadzone (3), sos, marchewka z słonecznikiem, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: płatki kukurydziane z mlekiem (7)

Piątek, 19 lipca

ŚNIADANIE:  wek z masłem (1,7), serek almette, papryka czerwona (7), bawarka (7), brzoskwinie
OBIAD: zupa koperkowa z ryżem (9), ziemniaki, kostka z mintaja (1,3,4), surówka z białej kapusty, marchewki i ogórka zielonego, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: serek homogenizowany (7), herbatniki

 

 

od 22 lipca do 26 lipca 2019 r.

Poniedziałek, 22 lipca

ŚNIADANIE:  chleb graham z masłem (1,7), grzana kiełbasa, keczup, herbata z miodem, banan
OBIAD:  żurek z kiełbasą (7), makaron z sosem truskawkowym (1,3), jabłko, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK:  kanapka z pasztetem i ogórkiem zielonym, herbatka

Wtorek, 23 lipca

ŚNIADANIE:  wek z masłem (1,7), pasta rybna, papryka (3,4), herbata owocowa, arbuz
OBIAD: zupa ogórkowa (7,9), kasza, pieczeń drobiowa, sos, kapusta niebieska gotowana, kompot wieloowocowy 

PODWIECZOREK: budyń waniliowy (7)

Środa, 24 lipca

ŚNIADANIE:  chleb z masłem (1,7), ser żółty, kabanosy, ogórek zielony (7), herbata z cytryną, nektarynki
OBIAD: rosół z ryżem (9), kasza jęczmienna (1), gulasz wołowy, surówka z kapusty pekińskiej,
marchewki i rzodkiewki,  kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK:  galaretka z owocami

Czwartek, 25 lipca

ŚNIADANIE: bułka grahamka z masłem (1,7), polędwica sopocka, sałata zielona, kakao (7), winogrono
OBIAD:  zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9), kluski  (3), udko z kurczaka, sos, surówka z białej kapusty, marchewki i papryki kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK:  ciasto jabłecznik, sok

Piątek, 26 lipca

ŚNIADANIE: bułka z masłem (1,7)(60g), jajecznica z szczypiorkiem (3)(40g), herbata (200g), morele
OBIAD: zupa krupnik (1,9), ziemniaki (100g), paluszki rybne (1,3,4), marchewka z groszkiem , kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: koktajl malinowy (7),  chrupki kukurydziane