Jadłospis od 20 maja do 31 maja 2019

od 20maja do 240 maja 2019 r.

Poniedziałek, 20 maja

ŚNIADANIE: chleb z masłem (1,7), kiełbasa żywiecka i sałata lodowa, herbata z cytryną, jabłko
OBIAD: zupa grochowa z kiełbasą (9), pierogi z truskawkami (1,3), marchewka, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: płatki kukurydziane z mlekiem (7)

Wtorek, 21 maja

ŚNIADANIE: wek z masłem (1,7), pasta z jajka, sera i pora (3,7), bawarka (7), mandarynka 
OBIAD: rosół z lanym ciastem (3,9), makaron (1,3), sos boloński z mięsem mielonym wieprzowo-wołowym, jabłko, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: : jogurt owocowy (7), biszkopty

Środa, 22 maja

ŚNIADANIE: bułka grahamka z masłem (1,7), pasta z tuńczyka, ogórek zielony (3,4), herbata, arbuz
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9), ziemniaki, kotlet drobiowy (1,3), sałata lodowa z jogurtem greckim, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: kisiel, chrupki kukurydziane

Czwartek, 23 maja

ŚNIADANIE:  chleb słonecznikowy z masłem (1,7), pasztet kremowy,  rzodkiewka, herbata owocowa, banan
OBIAD: krem z zielonego groszku z grzankami (7,9), ryż, pieczeń ze schabu, sos, surówka z młodej białej kapusty, marchewki, papryki i koperku, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: deser ptasie mleczko (7)

Piątek, 24 maja

ŚNIADANIE:  wek z masłem (1,7), serek almette, dżem  (7), mleko (7), jabłko
OBIAD: zupa jarzynowa (1,3,7,9), ziemniaki, omlet z jajka (3,7), marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: ciasto z galaretką i truskawkami, woda z cytryną

 

 

od 27 maja do 31 maja 2019 r.

Poniedziałek, 27 maja

ŚNIADANIE:  chleb graham z masłem (1,7), grzana kiełbasa, keczup, herbata z miodem, mandarynka
OBIAD:  kapuśniak z kiełbasą (9), kopytka na słodko (3), marchewka, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK:  kanapka z serem żółtym i ogórkiem zielonym, herbatka

Wtorek, 28 maja

ŚNIADANIE:  wek z masłem (1,7), jajecznica ze szczypiorkiem (3), herbata owocowa, pomarańcza
OBIAD: zupa z zielonego ogórka (7,9), kasza bulgur, kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym (7), kompot wieloowocowy 
PODWIECZOREK:  mus owocowy, herbatniki

Środa, 29 maja

ŚNIADANIE:  chleb z masłem (1,7), polędwica sopocka, sałata zielona i pomidor, kakao (7), jabłko
OBIAD: rosół z makaronem (1,3,9), ziemniaki, kotlet schabowy (1,3), kapusta biała gotowana, marchewka, kompot
PODWIECZOREK:  ptysie z budyniem, woda z cytryną

Czwartek, 30 maja

ŚNIADANIE: bułka ziarnista z masłem (1,7,11), pasta rybna, papryka (3,4), herbata z cytryną, banan
OBIAD:  zupa krupnik (1,9), ziemniaki, pałka z kurczaka, sałatka z ogórka zielonego i koperku, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK:  budyń z sosem malinowym (7)

Piątek, 31 maja

ŚNIADANIE:  chleb ziarnisty z masłem (1,7), twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem (7), herbata owocowa
OBIAD: zupa pieczarkowa z makaronem (1,3,7,9), ziemniaki, paluszki rybne (1,3,4), warzywka z wody (marchewka, brokuł, kalafior i fasolka szparagowa), kompot 
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy (7), chrupki kukurydziane