od dnia 21.05.2018 do dnia 25.05.2018

Poniedziałek
ŚNIADANIE: chleb z masłem (1,7), pasta jajeczna i rzodkiewka (3), herbata z miodem, morele
OBIAD: rosół z makaronem (1,3,9), ziemniaki (7), mięso gotowane z filetu z indyka, surówka
z kapusty pekińskiej, marchewki i pomidora, kompot wieloowocowy
 
PODWIECZOREK: babka marmurkowa (1,3), kakao
Wtorek

ŚNIADANIE: chleb orkiszowy z masłem (1,7), ser żółty, pomidor i sałata lodowa (7), kawa z mlekiem (7), arbuz

OBIAD: zupa szpinakowa (3), ryż, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym (1,3), surówka z młodej kapusty kiszonej i marchewki, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: galaretka z owocami 

 

Środa

ŚNIADANIE: wek z masłem (1,7), grzana kiełbaska i keczup, herbata z cytryną, banan

OBIAD: zupa grochowa z kiełbasą (9), pierogi z truskawkami (1,3), kompot wieloowocowy, marchewka  

PODWIECZOREK: ptysie, woda z cytryną

Czwartek

ŚNIADANIE: chleb z masłem (1,7), szynka drobiowa i sałata zielona, kakao (7), winogrono

OBIAD: zupa jarzynowa (9), ziemniaki (7), kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych (1,3), sałatka z ogórka zielonego i koperku, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: koktajl malinowy (7), biszkopty

 

Piątek

ŚNIADANIE:chleb ziarnisty z masłem (1,7), serek almette i dżem (7), bawarka (7), jabłko

OBIAD: zupa ogórkowa (7,9), ziemniaki (7), kostka z łososia (1,3,4), fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy 

PODWIECZOREK: banan, herbatniki

 

od dnia 28.05.2018 do dnia 01.06.2018

Poniedziałek

ŚNIADANIE: chleb z masłem (1,7), pasta rybna i ogórek zielony (3,4), herbata owocowa, truskawki

OBIAD: zupa fasolowa z kiełbasą (9), placki z sera (1,3,7), jabłko, kompot wieloowocowy 

PODWIECZOREK: kanapka z polędwicą sopocką i papryką, herbatka z cytryną

Wtorek

ŚNIADANIE: wek z masłem (1,7), jajecznica z szczypiorkiem (3), herbata z miodem, arbuz

OBIAD: zupa krupnik (1,9), kluski z mięsem, fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: płatki owsiane z mlekiem (1,7)

 

Środa

ŚNIADANIE: chleb graham z masłem (1,7), kiełbasa żywiecka i sałata lodowa, herbata z cytryną, winogrono

OBIAD: rosół z ryżem (9), ziemniaki, pieczeń z schabu, sos, surówka z kapusty włoskiej, marchewki i ogórka zielonego, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: jogurt owocowy (7)

Czwartek

ŚNIADANIE: 

OBIAD:

PODWIECZOREK: 

 

Piątek
ŚNIADANIE: bulka z masłem (1,7), twaróg z rzodkiewką (7), herbata z miodem, morele
OBIAD: zupa krupnik (1,9), ziemniaki, paluszki rybne (1,3,4), sałata lodowa z jogurtem greckim (7), kompot
PODWIECZOREK: gofry z owocami