Jadłospis od 11 marca do 22 marca 2019 r.

od 11 marca do 15 marca 2019 r.

Poniedziałek, 11 marca

ŚNIADANIE: bułka z masłem (1,7), ser żółty, pomidor (7), kakao (7), mandarynka
OBIAD: kapuśniak z kiełbasą (9), pierogi z truskawkami (1,3), marchewka, kompot wieloowocowy  
PODWIECZOREK: serek danio (7), biszkopty

Wtorek, 12 marca

ŚNIADANIE: chleb mieszany z masłem (1,7), pasta jajeczna,  papryka (3), herbata z cytryną, jabłko 
OBIAD: rosół z makaronem (1,3,9), ryż, sos, pieczeń wieprzowa, surówka z kapusty włoskiej, marchewki i ogórka zielonego, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: drożdżówka z serem, mleko (7)

Środa, 13 marca

ŚNIADANIE: chleb z masłem (1,7), grzana kiełbasa, keczup, herbata z miodem, pomarańcza
OBIAD: zupa z soczewicy z kiełbasą (9), ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem (7), kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: kanapka z szynką drobiową i rzodkiewką (1,7), herbata

Czwartek, 14 marca

ŚNIADANIE:  chleb słonecznikowy  z masłem (1,7), pasztet kremowy i rzodkiewka, herbata owocowa, banan
OBIAD: zupa ogórkowa (1,9), makaron (1,3), gulasz wołowy, surówka z białej kapusty i koperku, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: ciasto sernik, woda z cytryną

Piątek, 15 marca

ŚNIADANIE: chleb ziarnisty z masłem (1,7), twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką (7), bawarka (7)
OBIAD: zupa z lanym ciastem (3,9), ziemniaki (7), kostka z mintaja (1,3,4), buraczki, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: galaretka z owocami

od 18 marca do 22 marca 2019 r.

Poniedziałek, 18 marca

ŚNIADANIE:  chleb z masłem (1,7), grzana kiełbasa, keczup, herbata z miodem, jabłko
OBIAD:  zupa fasolowa z kiełbasą (9), kopytka na słodko (1,3), marchewka, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: kanapka z serkiem almette i pomidorem, kakao (7)

Wtorek, 19 marca

ŚNIADANIE: wek z masłem (1,7), jajko, ogórek zielony (3), herbata z cytryną, pomarańcza
OBIAD: krem marchewkowy z grzankami (7,9), kasza jęczmienna (1), potrawka z kurczaka, papryki i pieczarek, kompot wieloowocowy  
PODWIECZOREK: kostka piernikowa, woda z cytryną

Środa, 20 marca

ŚNIADANIE:  bułka ziarnista z masłem (1,7), szynka drobiowa, sałata zielona (7), mleko (7), banan
OBIAD:  zupa szpinakowa (9), ryż, gulasz z podrobów, kapusta kiszona zasmażana, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK:  kisiel, herbatniki

Czwartek, 21 marca

ŚNIADANIE: chleb mieszany z masłem (1,7,11), pasta mięsna, papryka żółta (3), herbata owocowa, gruszka
OBIAD: rosół z ryżem (9), ziemniaki, kotlet pożarskiego (1,3), mizeria z jogurtem greckim (7), kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: deser ptasie mleczko (7)

Piątek, 22 marca

ŚNIADANIE:  chleb graham  z masłem (1,7), ), pasta z makreli, rzodkiewka (3,4), herbata z cytryna, mandarynka
OBIAD:  zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9), ziemniaki, omlet z jajka (3,7), surówka z pekińskiej kapusty, marchewki rzodkiewki i koperku, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: koktajl truskawkowy (7), chrupki kukurydziane