Jadłospis od 24 lutego do 6 marca 2020 r.

od 09 marca do 20 marca 2020 r.

ŚNIADANIE: chleb z masłem (1,7), grzana kiełbaska, keczup, herbata z miodem, pomarańcza
OBIAD: kapuśniak z kiełbasą (9), makaron z sosem malinowym (1,3), marchewka, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: płatki kukurydziane z mlekiem (7)

 

ŚNIADANIE: wek  z masłem (1,7), pasta z tuńczyka, papryka czerwona (3,4), herbata owocowa, mandarynka
OBIAD: rosół (1,3,7,9), makaron (1,3), sos boloński z mięsem mielonym wieprzowo-wołowym, jabłko, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: płatki kukurydziane z mlekiem (7)

ŚNIADANIE: bułka sezamowa z masłem (1,7,11), twaróg z rzodkiewką i ogórkiem zielonym (7), herbata z cytryną
OBIAD:
zupa pomidorowa z ryżem (1,3,7,9), ziemniaki, jajko sadzone (3), surówka z białej kapusty i koperku, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: kisiel, herbatniki

 

ŚNIADANIE:  chleb graham z masłem (1,7), szynka drobiowa, sałata zielona, pomidorki, kakao (7), gruszka
OBIAD: rosół z makaronem (1,3,9), kluski śląskie (3), roladki z warzywami, sos, kapusta niebieska gotowana, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: biszkopt z truskawkami i galaretką (1,3), woda z cytryną  

ŚNIADANIE:  chleb ziarnisty z masłem (1,7,11), jajecznica z szczypiorkiem (3), herbata, jabłko
OBIAD: krem jarzynowy (7,9), ziemniaki, paluszki rybne (1,3,4), marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: banan, ciastka mieszane (maczki, owsiane, galaretka, anyżki)

 

 

 

Jadłospis od 2 marca do 6 marca

 

ŚNIADANIE:  wek z masłem (1,7), ser żółty z ziołami i pomidor (7), herbata owocowa, gruszka
OBIAD: krem grochowy (7,9), ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem (7), kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: kanapka z kiełbasą żywiecką i sałatą lodową (1,7), herbatka

ŚNIADANIE:  bułka maślana z masłem (1,7), dżem lub miód, mleko (7), banan
OBIAD: rosół z lanym ciastem i kaszą manną (3,9), ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym (3,7), surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i rzodkiewki , kompot wieloowocowy 
PODWIECZOREK: mus owocowy

ŚNIADANIE:  bułka z masłem (1,7), polędwica sopocka i ogórek zielony, herbata z cytryną, pomarańcza
OBIAD: krem z zielonego groszku z grzankami (1,3,7,9), zapiekanka makaronowa z mięsem drobiowym, warzywami, serem mozzarella i keczupem (1,3,7,9), jabłko, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: sernik na zimno z brzoskwiniami (7)

Czwartek, 5 marca

ŚNIADANIE: chleb wieloziarnisty z masłem (1,7), pasztet kremowy i papryka, herbata z miodem, jabłko
OBIAD: zupa szpinakowa (3), kasza bulgur, gulasz wołowy, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: budyń z sosem malinowym (7)

 

ŚNIADANIE:  wek z masłem (1,7), serek almette i rzodkiewka (7), bawarka (7), mandarynka
OBIAD: zupa koperkowa z ryżem (9), ziemniaki (7), kostka z łososia (1,3,4), buraczki  kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: jogurt owocowy (7)