o dnia 12.02.2018 do dnia 16.02.2018

 
 
Poniedziałek

ŚNIADANIE:  chleb wieloziarnisty z masłem (1,7), grzana kiełbaska, keczup, herbata z miodem, gruszka

OBIAD: zupa grochowa z kiełbasą (9), racuchy z jabłkiem (1,3,7), marchewka, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: kanapka z serkiem almette, ogórek zielony (7), herbata

Wtorek

ŚNIADANIE:  chleb z masłem (1,7)(60g), pasta z jajka, sera i pora (3,7), herbata owocowa, banan

OBIAD:  rosół makaronem (1,3,9), ziemniaki (7), kotlet mielony (1,3), surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i papryki, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: deser ptasie mleczko (7)

 

Środa

ŚNIADANIE:  bułka sezamowa z masłem (1,7,11), szynka gotowana, sałata lodowa, herbata z cytryną, mandarynka

OBIAD:  zupa szpinakowa (3), ryż, roladki drobiowe z serem (7), sos, surówka z białej kapusty i koperku, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK:  kasza manna z sosem truskawkowym (7)

Czwartek

ŚNIADANIE: chleb orkiszowy z masłem (1,7), pasta rybna, papryka żółta (3,4), bawarka (7), jabłko

OBIAD: zupa pomidorowa z ryżem (9,7), ziemniaki (7), omlet z jajka (3,7), marchewka z groszkiem (1), kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: banan, ciastka owsiane

 

Piątek

ŚNIADANIE: wek z masłem (1,7), ser żółty, pomidor (7), mleko, winogrono

OBIAD:  krem pieczarkowy z grzankami (7,9), ziemniaki (7), paluszki rybne (1,3,4), mizeria (7), kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: kisiel, chrupki kukurydziane

 

 
 

o dnia 19.02.2018 do dnia 23.02.2018

 
 
Poniedziałek

ŚNIADANIE: chleb graham z masłem (1,7), jajko, rzodkiewka, ogórek zielony (3), bawarka (7)

OBIAD: zupa kalafiorowa z lanym ciastem (9), ziemniaki (7), mięso drobiowe gotowane, surówka z marchewki i słonecznika, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: koktajl malinowy (7), biszkopty

Wtorek

ŚNIADANIE: wek  z masłem (1,7), twaróg z szczypiorkiem (7), herbata owocowa, gruszka

OBIAD: zupa ogórkowa (7,9), ryż, pieczeń ze schabu, kapusta niebieska gotowana, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: kołacz z serem (1,3,7), kakao


 
 
Środa

ŚNIADANIE: wek  z masłem (1,7), kiełbasa żywiecka, sałata zielona, herbata z miodem, jabłko

OBIAD: zupa kapuśniak z kiełbasą (9), ziemniaki, pierogi z truskawkami (1,3), marchewka, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: płatki owsiane z mlekiem (1,7)

 
Czwartek

ŚNIADANIE: bułka ziarnista z masłem (1,7,11), pasztet kremowy, rzodkiewka, kawa z mlekiem, mandarynka

OBIAD: zupa brokułowa (9), kasza bulgur, gulasz wołowy (1), ogórek kiszony, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: galaretka z owocami


 
 
 
 
 
 
Piątek

ŚNIADANIE: chleb wieloziarnisty z masłem (1,7), serek homogenizowany (7), herbata z cytryną, winogrono

OBIAD: zupa krupnik (9), ziemniaki (7), filet z miruny z pieca (4), surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK: wafle tortowe z kremem budyniowo-owocowym (7), woda z cytryną