Jadłospis od 23 listopada do 4 grudnia 2020 r.

od 23 listopada do 27 listopada 2020 r.

ŚNIADANIE: wek z masłem (1,7), grzana kiełbaska, keczup, herbata z cytryną, winogrono
OBIAD: kapuśniak z kiełbasą (9), makaron z sosem truskawkowym i twarogiem (1,3,7), kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: mus owocowy

 

ŚNIADANIE: chleb z masłem (1,7), jajecznica z szczypiorkiem (3), herbata owocowa, jabłko
OBIAD: rosół z makaronem (1,3,9), kopytka (3)(100g), pieczeń drobiowa (80g), sos, kapusta biała gotowana , kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: biszkopt z konfiturą (1,3), mleko (7)

ŚNIADANIE: chleb orkiszowy z masłem (1,7), kiełbasa żywiecka, papryka, sałata lodowa, kakao (7), mandarynka
OBIAD:
krem z zielonego groszku z grzankami (1,7,9), ryż, filet z indyka w sosie śmietanowo – pieczarkowym (7), jabłko, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: gofry z owocami (1,3,7), woda z cytryną

 

Czwartek, 26 listopada 2020 r.

ŚNIADANIE: bułka  z masłem (1,7), pasta z makreli, ogórek zielony (3,4), herbata z cytryną i miodem, banan
OBIAD:
zupa krupnik (1,9), ziemniaki (7), gołąbki w sosie pomidorowym, marchewka, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: sok świeżo wyciskany owocowy - warzywny, biszkopty

 

ŚNIADANIE:  wek z masłem (1,7), ser żółty i pomidor (7), bawarka (7), gruszka
OBIAD: zupa koperkowa z ryżem (9), ziemniaki (7), kotlet rybny (1,3,4), fasolka szparagowa , kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: koktajl malinowy (7), chrupki kukurydziane

 

 

 

od 30 listopada do 04 grudnia 2020 r.

ŚNIADANIE: : chleb z masłem (1,7), szynka drobiowa, sałata, ogórek zielony, herbata z miodem, mandarynka
OBIAD: krem grochowy z grzankami (1,7,9), ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem (7), kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: babka marmurkowa, woda z cytryną

ŚNIADANIE:  wek z masłem (1,7), serek almette, papryka czerwona (3,4), kakao, banan
OBIAD: zupa pieczarkowa (7,9), makaron (1,3), sos boloński z mięsem mielonym wieprzowo-wołowym, kompot wieloowocowy 
PODWIECZOREK: galaretka z owocami

ŚNIADANIE:  bułka grahamka z masłem (1,7), jajko, pomidor (3), herbata z cytryną, gruszka
OBIAD: rosół z lanym ciastem i kaszą manną (3,9), ziemniaki (7), kotlet drobiowy (1,3), surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK
budyń czekoladowy na herbatnikach (7)

 

Czwartek, 3grudnia 2020 r.

ŚNIADANIE: chleb słonecznikowy z masłem (1,7), pasztet kremowy i rzodkiewka, herbata owocowa, jogurt (7)
OBIAD: zupa szpinakowa (3), kasza jęczmienna (1), gulasz wołowy (1), ogórek kiszony, kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: sok świeżo wyciskany owocowo-warzywny, wafle ryżowe

 

ŚNIADANIE:  rogal z masłem (1,7), miód i dżem, herbata owocowa, jabłko
OBIAD: zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9), ziemniaki (7), paluszki rybne (1,3,4), warzywka na parze (7), kompot wieloowocowy
PODWIECZOREK: serek homogenizowany (7)